Skip to main content

El passat 15 de març, en Ramsés Martí -pare de l’escola i infermer d’emergències- va impartir un taller de primers auxilis a infants a les famílies de l’escola.

Saber com actuar davant d’una emergència -ennuegaments, febre, traumatismes, etc.- i, sobretot, que aquests coneixements arribin al màxim nombre de persones, fa que els nostres fills i filles estiguin més protegits, tant a casa o a l’escola com al carrer. És important, a més, rebre aquesta mena de formacions periòdicament, perquè com que no acostumem a aplicar aquests coneixements gaire sovint -afortunadament!-, els anem oblidant progressivament al cap d’uns dos anys.

Durant el taller, va repassar les emergències més comunes amb infants: febre i convulsions febrils, caigudes i traumatismes, o ennuegaments i manca d’aire en nadons i nens més grans. Vam aprendre a detectar què cal observar per analitzar la situació (l’anomenat “triangle d’avaluació pediàtrica”, que consisteix a observar l’aparença, la circulació i la respiració dels infants) i a realitzar les maniobres de desobstrucció de vies aèries i de reanimació.

Des de l’AFA volem agrair la col·laboració del Ramsés i la gran utilitat d’aquest taller, que de forma totalment pràctica i molt amena ens va ajudar a conèixer què cal fer, en què ens hem de fixar i què cal evitar davant d’una emergència amb els més petits.