Skip to main content

Compartim el manifest que ha redactat un grup de famílies de l’escola, amb l’objectiu de demanar al Departament d’Educació que posi els recursos necessaris per garantir una educació de qualitat i unes instal·lacions dignes per a la comunitat educativa:

Una vegada finalitzada la primera setmana de curs i havent vist amb preocupació i consternació, que la situació a les escoles, lluny de millorar, empitjora, les famílies diem PROU a la no inversió en els recursos necessaris per a garantir l’educació de qualitat i en instal·lacions dignes pels nostres infants.

La situació als centres és insostenible i estem cansades de presenciar-ho de manera silenciosa.

Fins ara, tot i estar sempre fent costat als equips docents i d’oferir la nostra ajuda i suport de manera voluntària davant de qualsevol problemàtica, ens hem mantingut silencioses amb la voluntat de no interferir amb els malabars que els equips directius i docents de primera línia es veuen obligats a fer diàriament per tirar endavant de la millor manera possible les aules. Però, la insostenibilitat dels darrers anys i, especialment, veure i experimentar el retrocés constant que acompanya l’Educació Pública, ens obliga a alçar la veu.

La no inversió necessària en recursos humans atempta directament contra la salut mental i física dels infants i de l’equip docent. No es poden assolir els objectius en l’aprenentatge amb un equip de mestres insuficient, amb poques TEIs[1] i amb poques vetlladores. Les conseqüències directes i indirectes d’aquesta deixadesa per als infants són d’un risc esfereïdor i exigim des de la ciutadania solucions immediates per part dels responsables del govern: Més mestres, més personal educador i reforços i PROU EXCUSES!

Exigim el compliment de les ràtios de TOTS els grups i que aquests comptin amb el personal docent suficient per atendre a tot l’alumnat, tenint en compte la seva diversitat per garantir la inclusió real a l’aula i a les escoles. Exigim personal per cobrir de manera òptima i realista l’alumnat amb NEE[2] i a les SIEI[3].

Exigim instal·lacions dignes, amb la garantia que la temperatura és adient i les ombres al pati siguin les necessàries per preservar la salut mental i física de la canalla que amb les condicions actuals se’n ressent, fet del tot inadmissible i injust. Exigim les mateixes garanties de benestar d’infants i dels equips docents a tots els espais físics dels centres educatius que depenen de la Conselleria d’Educació del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Exigim el compliment immediat de les normatives i que s’aturi la constant negligència per part de les administracions competents. Escolteu als mestres, escolteu a qui treballa diàriament a primera línia.

Per l’educació que mereixem. Per als infants, per als docents, per al poble d’avui i demà.

 

Prou excuses, l’educació ha de ser i serà una prioritat!

[1] Tècniques/tècnics Especialistes en Educació Infantil

[2] Necessitats Especials

[3] Suport intensiu escolarització inclusiva (SIEI) – XTEC – Gencat