Skip to main content

Jocs

By gener 31, 2018maig 27th, 2019Promoció 1019A

Som la classe de 5é A i tenim una sessió a al setmana on juguem a jocs de pensar, estratègia i imaginació.

DIXIT

Un d´ells es el DIXIT,que és un joc de pensar, estratègia i imaginació. Es a partir de 9 anys i dura uns 30 min.

El DIXIT es un joc de cartes i taulell.

El taulell està format per 30 caselles, i per el voltant té sis números a cada costat del 1 al 12. També té uns marcadors amb 12 forats que serveixen per marcar el número amb un piu, i té uns conillets per marcar la puntuació que tens al taulell. Poden jugar de 3 a 12 jugadors, un conillet es el narrador, i els altres també son conillets. Es reparteixen 6 cartes a cada jugador, el narrador elegeix una carta i diu una frase relacionada amb la carta.Després cada jugador dona al narrador una carta ques’assembli mes a la frase, el narrador les recull i les posa als números del costat del taulell. Cada jugador vota el número de la carta que cregui que es la del narrador, si tots o quasi tots voten la carta del narrador tots avancen 3 caselles i si ningú vota la carta del narrador  ell avança 3 caselles, guanya el que arribi a la casella 30.

L’ HOME LLOP

L´home llop es un joc de cartes i de estratègia, es un joc de 8 a 18 jugadors i es a partir de 10 anys.

Hi ha 9 cartes diferents i son: l’ home llop, els aldeans, la vident, el lladre, el caçador, el cupido, la bruixa, la nena i l’ alcalde.

Cada personatges té el seu poder, els aldeans no fan res només voten, la vident pot mirar les cartes dels altres jugadors, els homes llop maten, la nena pot mirar els homes llop mentre maten, el cupido pot enamorar a dos persones i els enamorats  s’han de protegir, l’alcalde el seu vot val per dos, el lladre pot intercanviar la seva carta per una altra, el caçador quan el maten ell pot matar a un altre, la bruixa té dos pocions, una per matar o una per salvar els morts.

El narrador va dient els torns per que puguin anar fent el que els toca.

Ningú potsaber que es la teva carta.

 

BLACK STORIES

El Black Stories es un joc de cartes,                     d’ imaginació i assassinats, es a partir de 12 anys fins a 99 anys, de més de 2 jugadors i dura de 2 a 222 minuts.

Els dibuixos son en blanc, negre i vermell.  Les cartes tenen cinc parts: títol, primer dibuix, petit enigma, explicació ¡ dibuix final.

El petit enigma no pot donar masses pistes o sinó es molt fàcil, el primer dibuix  tampoc ha de donar masses pistes, ha d’ explicar el petit enigma del principi. Després l’ explicació del final ho ha d’ explicar tot i el dibuix també.

Els jugadors han de fer preguntes que el narrador les respongui amb: “si”, “no” o “es irrellevant”, quant tenen totes o quasi totes les pistes resoltes, poden esbrinar la historia.

També fa poc entre totala classe cada nen/a va fer un Black Stories i vam crear un joc de cartes.

Gracies per llegir-ho.

Fet per Pau B. I Jose S.