Skip to main content

El menjador de l’escola s’uneix al projecte de reaprofitament de menús escolars impulsat per la Regidoria d’Acció Social  de l’Ajuntament i Càritas. Aquesta iniciativa té com a objectiu reduir el malbaratament alimenari generat pels excedents dels àpats dels menjadors escolars i, alhora, oferir àpats ja cuinats per a persones vulnerables.

Així, l’equip de cuina envasa els excedents alimentaris en carmanyoles, que s’etiqueten i es congelen. Càritas recull aquests menús i els reparteix a l’Economat social, que els distribueix tant a les famílies que els necessiten com a l’Espai Sopem, un servei de menjador nocturn per a persones amb pocs recursos o en risc d’exclusió social.

El menjador de l’Escola Sant Jordi és una de les sis escoles vilanovines adscrites al projecte, juntament amb l’Ítaca,  el Canigó, el Volerany, l’Arjau i l’escola Sant Bonaventura. A aquestes escoles s’hi afegeixen també tres centres més de la comarca: Les Parellades i La Riera (Sant Pere de Ribes) i l’Escola Maricel (Cubelles).

Aquí podeu veure un reportatge sobre el funcionament d’aquest projecte elaborat per Canal Blau.