Skip to main content

Reporters: Ada, Mauro, Martina A, Víctor.

Ja estem a Desembre! I aquí us farem un resum de què hem fet darrerament.

 

SANT MARTÍ DE TOUS

El dia 29 de novembre vam anar d’excursió a Sant Martí de Tous a veure un espectacle de teatre, això ens ajudarà pel teatre de final de curs i per si ens dediquem a ser actors/actrius. Ens va agradar perquè van interactuar molt amb el públic i perquè només era un actor que representava gairebé tots els papers: s’anava canviant la màscara i alguns elements del vestuari, i modificava la veu.

Després de l’obra i de la visita cultural i històrica per Sant Martí de Tous, vam fer una activitat per ser autèntics actors/ actrius, amb dinàmiques corporals.

Seguidament, ens vam dividir en 3 grups i vam muntar, cada grup, una història.

 

 

 

 

 

 

HISTÒRIA

Durant tot aquest trimestre hem parlat molt d’Història, i des del Museu d’Història (Passatge del Terror) ho hem anat tot lligant fins fer la nostra línia del temps. Hem après un munt de coses!

 

 

COMENÇA L’STRANGER CLASS

El nostre logo:

Tots els nens i nenes de la classe vam presentar un primer esborrany de logo, al qual la resta de companys/es van fer propostes de millora. Després d’aquest primer esborrany, vam tornar a proposar millores per perfeccionar encara més el nostre logo.

Després d’un tercer esborrany, vam fer votacions de tots els logos i van quedar 3 finalistes: el de la Mariona, el de la Martina A. i el del Mauro. Ells van fer una altra versió del logo amb propostes que li van donar companys/es i vam fer unes segones votacions. Finalment, va guanyar el logo de la Mariona. 🙂

L’autoavaluació i la coavaluació són eines que ens ajuden a millorar i que estem treballant des de la primera exposició, amb Bases d’Orientació i Rúbriques. Aquí podreu trobar l’explicació d’un exemple d’activitat amb coavaluació que vam fer tota la classe i que ara ens ho expliquen la Berta, l’Ariadna i l’Ada.

Idees per decorar la classe:

Hem començat a decorar la classe, pròximament us ensenyarem més.

 

 

 

VISITES SORPRESA

Van venir unes àvies a la classe a fer-nos una exposició de com era la seva infància i les escoles abans. Nosaltres ens vam quedar molt sorpresos perquè era totalment diferent d’ara. Ens van explicar com passaven el dia a l’escola: com escrivien, com feien esport i es dutxaven, quins noms hi havia entre les companyes (abans les escoles no eren mixtes), quins idiomes parlaven, inclús com les castigaven! En general, tot ha millorat molt. Gràcies als inventors, ara tenim molts electrodomèstics i avanços que no es van poder gaudir durant la infància de les àvies.

“Els nostres records d’escola”: visita de les àvies.

Per Nadal, també ens han vingut a visitar dues mestres:

L’Anna Rosell i la Cricri.

 

 

NADAL

Calendari d’Advent:

Al Calendari d’Advent de la classe no tenim xocolata, però hi ha reptes cooperatius per fer. Cada dia obrim un, i cadascú ha d’obrir el nombre segons és de la llista. Hem fet geometria amb llana i amb el nostre cos, hem ballat al ritme de la música, ens hem escrit coses boniques, hem conegut més els nostres companys/es i hem après a escoltar i a confiar en ells/es.

Preparació de l’Amic Invisible:

Les darreres setmanes li hem anat enviant cartes al nostre amic/a invisible perquè endevini qui ets.

El moment d’obrir els regals:

Hem obert els regals que ens han fet els nostres amics/es invisibles. Estaven tots al centre de l’aula i havíem de saber quin era el nostre regal per la descripció que ens havien fet a l’embolcall.

Assaig general i Concerts de Nadal:

El 18 i el 19 de desembre vam fer els Concerts de Nadal de l’escola. Hem utilitzat panderetes, flautes, campanetes i, per suposat, les nostres veus. Van presentar l’Ada (6èA), el Lars (6èB), l’Ainara (6èC) i el Quim (6èD).

Pica-pica i Festa de Nadal:

Últim dia de l’escola del trimestre! A classe fem pica-pica i, abans de marxar a casa, celebrem tota l’escola junta aquest dia amb una festa inspirada en el tema d’aquest any!

I fins aquí aquest resum de desembre!

 

 

Que passeu un molt…