Skip to main content

Tenim a tocar el 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i aquest any  la Comissió de Gènere i Coeducació Feminista de l’AFA ha preparat una celebració molt especial, juntament amb l’Associació Feminista La Frontissa i amb col·laboració de l’Escola, la Coordinadora d’AFA d’Escoles Públiques i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Us expliquem totes les activitats que hem preparat:

 “Dones a la música: el que ens costa deixar de ser les muses”

  • Divendres 26, de 17 a 20h: Xerrada-formació “Trencant les normes: Història feminista de la música”, a càrrec de la periodista musical Patricia Godes. Lloc: Sala polivalent de l’Escola.
  • Dissabte 27, de 10 a 12h: Taula rodona “Violències masclistes al món de la música“, a càrrec de Patricia Godes, la Reyes Torío i Xesca Fort.
  • Dissabte 27, de 12 a 14h: Vermut musical feminista a càrrec de la DJ Reyes Torío. Lloc: Pati de l’Escola.

T’ho vas perdre? Escolta aquí els podcast de les xerrades:

Primera part: la cantant, lletrista i vocal coach Xesca Fort ens fa una lectura impressionant del que significa la música actual per la construcció de l’imaginari de les relacions sexuals en el jovent.

Segona part: la inigualable productora, cantant, compositora, DJ, etc.: Reyes Torío, que ens parla de la importancia de que les dones tinguem referents femenins a tot arreu, però a la música… és vital.

Tercera part: La gran periodista experta en la història de la música en l’àmbit nacional i internacional, Patricia Godes, ens fa un repàs inoblidable del qual van significar les dones per la música, tal com la coneixem al dia d’avui.

Quarta part: Protagonistes, entrevistadores i públic parlem de com arribem al punt de lluita diària per un món sense violències masclistes cap a les dones pel sol fet de ser dones, sobretot dones adultes que hi han pres del feminisme les eines per reconèixer les escletxes del sistema, les nostres fortaleses, què podem esperar del sistema patriarcal, sobre l’educació i el tipus de relació del jovent davant la necessitat d’igualtat per la plenitud i de com sobreviure al nihilisme capitalista malgrat les esgotadores “ulleres liles”.