Com ja sabreu, el curs passat es va crear un grup de treball format per famílies i mestres amb l’objectiu d’analitzar les qüestions relacionades amb el gènere i amb la ferma intenció de fer de l’escola un espai realment coeducatiu.
En les dues primeres trobades es van intentar assentar els objectius prioritaris de la nostra acció i enguany comencem a treballar per concretar actuacions concretes a l’aula i al claustre. Per això el proper dilluns 27 de novembre a les 16.45 h. us convidem a participar en aquest grup de treball.

Els objectius definits en les primeres trobades són els següents:
Fer explícit i visible el patriarcat en la nostra quotidianitat escolar a l’alumnat.
A aula, en les activitats extraescolars, en les estones de pati, al menjador, en la programació curricular… hi ha infinitat de situacions que no responen realment a principis d’equitat per motius de gènere i que tots plegats ja hem normalitzat. Del que es tractaria és de que l’alumnat, mitjançant el qüestionament guiat i la reflexió, construís una nova realitat basada en principis d’equitat i coeducació real. Volem fer pensar l’alumnat i empoderar-lo.
És en aquest àmbit on realment s’hi veu reflectit un dels trets recollits en el PEC de l’escola i el seu ADN: enviar al món persones amb pensament crític, que no “empassin” coneixements sinó que en construeixen de nous de forma compartida i reflexiva. No podem canviar el món actual però sí podem formar persones crítiques per a un futur proper.
El paper del grup en aquest àmbit seria fer propostes guiades de reflexió en alguns aspectes.
Fer explícit i visible el patriarcat en la nostra quotidianitat escolar a la resta de la comunitat
Aquest segon àmbit aniria més dirigit a les famílies, on, a partir de xerrades i debats, les famílies prenguin consciència del sexisme i de com la visió patriarcal s’escampa en el nostre dia a dia. En aquestes xerrades es podrien facilitar eines de reflexió a pares i mares per a que des de casa, actuïn en una mateixa línia. No podem canviar el món actual però sí que podem fer conscients les persones de que no tot és tan just com sembla.
Eines de reflexió i formació amb el professorat.
Trobem important formar el professorat per a que també es posi les ulleres de color lila en el dia a dia de l’aula.